Tuesday, October 12, 2010

GEREJA KRISTIAN TERBESAR DI ASIA - BUKIT JALIL !!


assalamualaikum wbt..

saya tergerak tuk buat entry pasal ni sebab saya pon bru tau td..d akhir tazkirah ustaz bgtahu pasal gereja ni..yg tgh proses nk disiapkan kt bukit jalil...mari kita tgk n pikirlah mane yg baik utk kita semua n utk agama ISLAM kita !! sy takut sgt tgk web pasal gereja ni.. http://www.carvary.org.my/ sy rasa NWO (new world order) diorg da makin hampir pada saatnya...moga kita semua bersedia mghadapi golongan pemuja dajal tu semua...ni bukan mende main2...mereka makin dekat...mereka ada dikalangan kita...beringatlah...kuatkanlah pegangan agama kita...sentiasalah berzikir..menyebut nama ALLAH..moga hati kita semua terhindar dari fitnah dajal..ketua kospirator dunia...

bacalah! tgklah! fikirlah! sedarlah!! bertindaklah!

The Calvary Convention Centre Bukit Jalil
info ni diambil dari laman web rasmi calvary church...seperti web tertera di atas,,tapi web ni skrg da xleh bukak..n mase sy nk ambik info lam web tu pon mmg susah sgt..n web tu mcm da corrupted..



The Calvary Convention Centre (CCC) is a unique convention centre that is dedicated to the pursuit of holistic activities.

These activities include the hosting of international, regional and national conventions, banquets, seminars, musical and creative arts productions, as well as the provision of educational and vocational training, and spiritual development that aims to develop our nation’s young, and people of all ages and from all walks of life into useful and exemplary citizens of Malaysia.

The CCC, when completed, will be a 6-storey multiplex, comprising of a 5,000 seat auditorium and an educational and training annex, with a total built up area of about 600,000 sq. ft. It will have facilities that are unique and dedicated to enhancing the convention and educational requirements.

The CCC is a non-profit project that is being developed by Calvary Church in line with the principles of the Rukun Negara, i.e. to inculcate spiritual values, right morals, good behaviour, social and civil responsibility.

The Calvary Convention Centre when completed will have a total built up area of about 600,000 sq. ft. It will have facilities that are unique and dedicated to enhancing the convention and educational environment.



Location
The Calvary Convention Centre is located on a 4.9 acre piece of land within the identified International Zone at Bukit Jalil, in the southern part of Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur. It is surrounded by parks and established institutions and is accessible by an excellent network of highways.



now in progress !!


location



tgk la ni !! nk tidur lagi keeee ???!!!!!!!!!!!!!!!! bangunlaaa !!!!!!!!!!

sampai bila kita semua nk tidur n lena di buai mimpi2 ciptaan kita sendiri hingga xsedar dunia telah dimanipulasi n di pengaruhi unsur2 penyembahan syaitan...sedang asyik kita mengejar cita2,,mereka sibuk bertungkus-lumus mngatur strategi untuk menyesatkan umat manusia yg khususnya beragama ISLAM...kerana musuh utama mereka adalah org2 yg masih mempunyai kalimah 'lailahaillallah muhammadurrasulullah' di dlm hatinya...

 

gmbar ni di ambil dari google image dari lmn web yg dah di blocked n corrupted jgk..

 
 tgkla ni semua....kenapa kita masih xsedar?? adakah kita yakin kita akan mampu hadapi fitnah dajal nanti?

 tgklah...negara yg kita bangga2kan dgn pembangunan ni!!! inikah yg kita semua cari? inikah yg kita harapkan terbina di tanah negara kita yg bertitle negara ISLAM?
adakah kita yakin keluarga kita nanti yg berada dekat dgn kwsn ni kuat tuk melawan syaitan2 tu semua di kala dunia skrg ISLAM di letak di belakang???
adakah kita semua yakin kita cukup kuat untuk melawan dakyah2 mereka semua yg memang xkan senang melihat kita umat ISLAM sehingga kita masuk agama mereka?


mari kita fahami dalam2 slogan mereka...

"reaching the city of kuala lumpur and beyond"

di sini jelas sekali mereka xkan berhenti hanya dengan pembinaan gereja ini sahaja..mereka akan berusaha sedaya upaya apa saja yg terdaya n mampu mereka lakukan akan di laksanakan walaupun snggup membunuh memfitnah mengeluarkan wang yg byk n sbagainya...kerna matlamat mereka hanya satu...hilangkan kalimah Agung tersebut dari hati umat Islam..

tolonglah bangun dari angan2...
YA ALLAH....selamatkanlah kami semua daripada fitnah almasih aldajal...
kuatkanlah hati kami,,YA ALLAH...

sampai bila kita masih mahu terus tidur???

sampai bila??

sampai ada dikalangan kita yg tukar agama??

atau kita ingin melihat saja??

atau kita bangga dgn pembangunan negara membina gereja kristian terbesar di asia??

tolong kembali berpegang teguh pada
KALAM ALLAH..
KITAB SUCI ALQURAN...
SUNNAH RASULULLAH SAW...
kuatkan hati kita semua...
kasihanlah pada iman kita sendiri...
kita punya aqal untuk berfikir... 

 this is the time to choose!


p/s : ni versi baru..setelah di edit agar di baca lebih lembut..hehe =)

26 comments:

  1. info yg bagus aku setuju gerakan dajjal semakin lama semakin agresif dan tanpa berselindung lagi sebab itu aku berusaha mengejutkan seberapa ramai yg mungkin tapi aku x salahkan umat islam sebab info2 camni x ramai yg tahu sebab x tersiar di media arus perdana.So.. tanggungjawab kita!!! yg tahu dan peduli isu ini hendak lah berusaha keras supaya info2 ini sampai kepada pegetahuan seberapa ramai umat islam kerana umat islam sekarang benar2 dalam bahaya!!! pada pendapat aku jika anda tahu dan peduli berkenaan hadith panji ufuk timur anda mungkin salah seorang dari pejuang panji hitam ufuk timur itu kelak.. bersama kita menentang gerakan dajjal!!! penyeru kebangkitan panji hitam..

    ReplyDelete
  2. tu tujuan utama aku buat blog ni...aku nk sedarkan kita semua dgn fitnah akhir zaman ni..aku nk sedarkan mereka minda diorg dah dikawal ngn fitnah tu..mgkin dorg semua xboleh trima apa yg aku buat sbb dulu aku sebahagian drpd mereka..YA ALLAH kuatkanlah hati aku utk berhadapan dgn mereka semua,,,skrg aku juz tetapkan hati utk membendung seberapa byk ajaran freemason yg da lame org praktik n xsedar mereka ikut dlm kehidupan seharian mereka..semoga ALLAH meredhai perjuangan kita semua..

    ReplyDelete
  3. Tanggungjawap aku, tanggungjawap kita semua utk bukak mata bangsa dan agama kita.

    ReplyDelete
  4. Allahuakbar! moga Allah sentiasa ada dgn kita seua..amin,..

    ReplyDelete
  5. ramai org muslim dr kristian... g buat gak gereje terbesar.. buat sederhana dh la..

    ReplyDelete
  6. ini lah yang jadi kalau kita tinggalkn suruhan Rasul dan pisahkn Al Quran dari hidup kita. hanya anggap agama sebagai label semata2. Dan yg paling penting KITA semua gagal untuk sampai menyampaikan kepada Ahli2 kitab (Christian,Hindu DLL)tentang kebenaran Islam. Hal ehwal islam buat hanya untuk org Islam, forum perdana khususkn utuk org Islam. Macam mana saudara non-muslim kita nak revert kepada Islam?Gereja ni berdiri sbagai tanda kegagalan kita untuk berdakwah tapi masih belum terlambat untuk berubah.sampaikan lah Agama Allah walau hanya sepotong ayat (pada mereka yg masih belum percaya)

    ReplyDelete
  7. macam xpercaya pulak post nih da jadi topik hangat dalam al-fikrah.net..huhuhuu
    moga2 dapat menyedarkan org ramai ttg kepentingan berpegang teguh pd alquran n sunnah dlm mghadapi musuh2 islam..=)

    ReplyDelete
  8. ish apa nak jadi nie...aq bantahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,munnahkan lah balik grja nie...aq benci kristian dan sewaktu dengan nya (agama tak betul)...

    ReplyDelete
  9. kita ni xde kuasa pon nk musnahkan kalau pemimpin negara ni sendiri yg luluskan pembinaan gereja ni..pe yg boleh buat doa la byk2 pada Allah agar ditetapkan hati pada agamaNya..

    ReplyDelete
  10. silakan ukhti..utk kebaikan..trima kasih..=)

    ReplyDelete
  11. assalammualaikum mohon share ttg ni kat facebook ye...

    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera,
    mohon izin copy n share
    dgn rakan rakan.
    trima kasih

    ReplyDelete
  13. waalaikumslam..sila la utk kbaikan bsama..

    ReplyDelete
  14. Salam,mohon share utk kebaikan bersama.. Tq

    ReplyDelete
  15. waalaikumsalam warahmatullah..sila utk kebaikan..insyaAllah..trimakasih

    ReplyDelete
  16. for added information...ccc ni da lama siap n ahlinya semakin ramai..ritual2 pemujaan pula sering dilakukan di stadium bukit jalil.. kalau tak caye boleh search sendiri..dlm web diorg ade..huu seram sjuk dibuatnye..moga Allah jaga hati kita semua agar kekal dlm ISLAM sampai mati.

    ReplyDelete

berkata benarlah walaupun pahit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...