Tuesday, October 05, 2010

benci perokok

Cara Nak Berhenti Merokok | Perubahan Ditangan Anda

 
 
Dari ruang komen web ZAHARUDDIN.NET & azrieysinarmawaddah

Perokok lelaki dan wanita sama sahaja. Merokok adalah berdosa dan dosa mengurangkan peluang untuk dapat rahmat Allah, tiada rahmat Allah, tiadalah ke syurga. sifirnya sama, sama ada lelaki dan wanita.

Perubahan diri di tangan Anda, buatlah sesuatu demi kehidupan selapas mati yang amat berharga dan panjang tempohnya. Jangan dirugikan dengan budaya hidup yang tidak diredhai oleh Allah ini. Moga diberi kekuatan oleh Allah untuk berubah, namun pemberian kekuatan perlu melalui proses doa dan minta serta usaha...

Tolong Berhenti Merokok!
(dari seorang sahabat kepada UZAR) Saya pernah bekerja di sebuah syarikat rokok terkemuka selama hampir 10 tahun. Antara ramuan rahsia selain dari kimia merbahaya adalh sejenis arak/liqour. Ada juga perisa coklat/madu yang meyebabkan ketagihan..

Selain itu, adunan tembakau dimasak/salai untk membunuh sejenis kumbang/vewil. Tapi telur vewil ini masih hdup dan + udara lembab ia akan menetas selepas 3bulan! Tu sebab kretek/rokok expired akan ada bintik2 minyak/air pada kertas.

Boleh koyak chek tengok, hehe.. Kalau hisap mesti ada bunyi terbakar/meletis.. Alhamdulillah, saya tak pernah hisap rokok (kerja makan gaji je!) Dan dah berhenti lama dah pun..

Jadi TOLONG BERHENTI MEROKOK!

Mulakan dengan menghormati orang yang tidak merokok di keliling anda.. contoh: anak2, isteri2, kawan2, orang lain di tempat awam...

Soalan: YANG MANA LEBIH TERUK?
1. Saya ludah kahak kuning saya ke muka anda? (Dan anda boleh cuci)
2. Anda hembus asap rokok pada orang lain? (Dan sedut asap beracun & najis tu dan mudaratkan kesihatan.. Habis derita keluarg dan masyarakat scara tak lansung!)

No comments:

Post a Comment

berkata benarlah walaupun pahit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...